Fysiotherapiepraktijk Jelle Eijzenga Running therapie

Fysiotherapiepraktijk Jelle Eijzenga Running therapie

Voor de nieuwe bedrijfsfilm van Jelle Eijzenga Fysiotherapiepraktijk, heeft de filmploeg vandaag opnamen gemaakt van runningtherapie.
Wat is Runningtherapie?

Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van de ‘rustige duurloop’ ten behoeve van mensen met zowel lichamelijke – en psychische klachten.

Actief bewegen is goed. Voor iedereen: piepjong of stokoud. Als we aan sport willen doen, kunnen we in ons land kiezen uit een groot aanbod. Binnen en buiten, individueel of in groepsverband. Maar hoe dan ook, het belangrijkste is een vorm van bewegen of sport te kiezen die het best bij je past en die je het leukst vindt.

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Geen loze kreet, maar simpelweg de waarheid. Bewegen heeft een positieve invloed op allerlei processen in het lichaam en zekere ook de mentale processen. Kortom, bewegen zorgt ervoor dat iemand zich lekkerder voelt !
Runningtherapie kan hierbij helpen !

Runningtherapie is vooral een complementaire behandeling, wat wil zeggen dat het als aanvulling op andere interventies kan worden gebruikt. Het is geen vervanging van medicatie (psychofarmaca) of psychosociale behandelingen (psycho-educatie en psychotherapie). Dit betekent overigens niet dat er in sommige gevallen goede argumenten zijn om met runningtherapie te beginnen alvorens iemand een antidepressivum voor te schrijven.

Voor welke aandoeningen kan runningtherapie worden ingezet?

Runningtherapie wordt vooral in verband gebracht met psychische klachten (depressie). Dat betekent echter niet dat runningtherapie uitsluitend toepasbaar is bij de behandeling van psychische klachten. Integendeel: bij vrijwel iedere (psychische) stoornis kan bewegen in het algemeen en hardlopen in het bijzonder, een nuttige bijdrage leveren aan de behandeling.

Klachten
• Aspecifieke lichamelijke klachten
• Stress
• Vermoeidheid
• Depressie
• Slaapproblemen
• Burn- out
• Hyperactiviteit
• Verminderd uithoudingsvermogen

Jachthaven HoekstraJaarvegadering SKS Woudsend

WAT WORDT JOUW VERHAAL?

LATEN WE EENS AFSPREKEN