De Filmploeg in de Elfstedenhal

De Filmploeg in de Elfstedenhal

Gisteravond was de Filmploeg voor filmopnamen in de Elfstedenhal in Leeuwarden waar de eerste editie van de Zilveren Bal plaats vond. De Zilveren Bal is een uniek sprinttoernooi over 100 meter, een geweldig schaatsspektakel met de internationale schaatstop in actie.
De Zilveren Bal is een initiatief van Jan Ykema en Karsten van Zeijl. Jan won Olympisch zilver op de 500 meter in Calgary (1988). Jan was een rasechte sprinter, het zit in zijn bloed. Karsten heeft ook een schaatsverleden. Hij reed meerdere malen het NK Afstanden en NK Sprint en maakte in het seizoen 2012-2013 deel uit van Team Corendon.

Het programma wordt hoofdzakelijk gevuld met spannende wedstrijden tussen rijd(st)ers uit de internationale top. De wedstrijden zijn mede uniek doordat er steeds drie rijd(st)ers aan de start verschijnen. De schaatsers rijden op een prachtig uitgelichte baan, waardoor de bezoekers echt onderdeel van de wedstrijd worden, ook omdat ze met hun neus op de baan staan

De Filmploeg heeft opnamen gemaakt van enkele van de junioren van KNSB Gewest Fryslân die deelnamen aan dit unieke sprinttoernooi en daarnaast een ECO-Coach traject volgen. De schaatstalenten worden tijdens dit ECO-Coach traject fysiek en mentaal wendbaar, weerbaar en sneller gemaakt om zo tot betere prestaties te komen.
Nanne Semplonius, de nummer 4 van de elfstedentocht van 1986, begeleidt als masterclass ECO-Coach samen met de trainer van de schaatsselectie Henk Hospes de B-junioren van gewest Fryslân tijdens dit ECO-Coach traject.

Kinotehnik and EZLockDe Filmploeg bij Ruiterfit en Stal Sibma

WAT WORDT JOUW VERHAAL?

LATEN WE EENS AFSPREKEN